Оксана Бучко

На іноземців Тернопільщини склали 7 кримінальних проваджень та більше 200 адмінпротоколів

873e039e6eb9cb1ac8c2ec95ab810238_2

Етнічна злочинність зростає на Тернопільщині. У число найбільш активних злочинців потрапили громадяни Грузії, Азербайджану, Росії, Молдови та Вірменії. Такі результати показала операція «Мігрант», під час якої у поліції Тернопільської області задокументували 7 кримінальних правопорушень, вчинених іноземцями, серед яких крадіжки, грабіж, розбій та використання підроблених документів, повідомляє tp.npu.gov.ua.

Як приклад, поліцейські встановили особу зловмисника який у Тернополі викрадав з автівок цінне майно. Ним виявився громадянин Грузії. Затримали правоохоронці й громадянина Молдови, який пограбував мешканця обласного центру. Відносно 10-ти іноземних осіб застосовано запобіжні заходи, такі як тримання під вартою, домашній арешт тощо. Також в ході операції правоохоронці розшукали трьох іноземців, котрі переховувалися від органів слідства і суду. Так, 10 серпня поліцейські затримали громадянина Республіки Конго. Він переховувався від суду із грудня 2016 року за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 345 КК (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень при виконання службових обов’язків).

Зафіксували також 173 випадки вчинення адміністративних правопорушень, серед яких дрібне хуліганство, виготовлення та реалізація фальсифікованих алкогольних напоїв та тютюнових виробів, злісна непокора працівнику поліції, тощо. По даних фактах до територіальних підрозділів ДМС направлено 64 обґрунтованих звернення про скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України.

Окрім цього, під час відпрацювання поліцейські склали  57 адмінпротоколів за порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України згідно статті  203 КУпАП. 25 обґрунтованих звернень правоохоронці направили працівникам міграційної служби про прийняття рішення про примусове повернення за межі України, а п’ятьом іноземцям вже заборонений в’їзд на територію України терміном на 3 роки.

Фото з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео