Віра Олександрович

Тернополян закликають бути обачними – «гість» із податкової повинен мати підстави для перевірки

Перевірка

Працівники фіскальної служби уже провели на Тернопільщині 210 перевірок суб’єктів господарювання. При цьому вони виявили чимало порушень і призначили понад мільйон гривень штрафів.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

За 7 місяців працівники підрозділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями встигли провести 210 перевірок суб’єктів господарювання, зареєстрованих у територіальних органах ДФС у Тернопільській області, - уточнили у податковій. - За результатами здійснених заходів, до порушників застосували 1 млн 201 тис. грн штрафних санкцій. Тож до бюджету у такий спосіб вдалося мобілізувати 1млн 378 тис. грн.

Нагадаємо, фактичну перевірку здійснює контролюючий орган. Аналізує дотримання норм законодавства із питань регулювання обігу готівки, порядку здійснення платниками податків розрахункових операцій, ведення касових операцій, наявності ліцензій, патентів, свідоцтв, у тому числі - про виробництво і обіг підакцизних товарів, дотримання роботодавцем законодавства щодо укладення трудового договору, оформлення трудових відносин із працівниками.

Проте, відповідно до п. 81.1 ст. 81 Податкового кодексу України (ПКУ) посадові особи контролюючого органу мають право приступити до проведення фактичної перевірки за наявності підстав для її проведення, визначених ПКУ, і за умови пред’явлення відповідних документів, - нагадали у податковій.

До слова, останнім часом фіксували факти шахрайства, коли зловмисники видавали себе за працівників контролюючих органів. Через це у податковій попросили усіх бути особливо пильними і перевіряти документи «гостя».

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео