Оксана Бучко

Домашні завдання тернопільських школярів вимагають непомітного контролю

domashne_zavdannya

Домашнє завдання дітей – заняття, яке не можуть пропустити тернополяни, які є батьками школярів молодших класів. Водночас, цю діяльність не можна виконувати замість дитини або ж чинити великий тиск під час перевірки завдань. Найкраще навчитись це робити у непомітний для дитини спосіб.

- Батьки повинні контролювати, щоб домашні завдання були виконані, правильно оформлені, щоб не залишилось невиконаної роботи. Проте, цю діяльність дитина повинна робити сама, - розповідає практикуючий психолог Антоніна Богачук. - Тобто, батькам безумовно потрібно контролювати успішність дітей, але не виконувати замість них роботу. Батьки супроводжують дітей на шляху до успіху, вони мають побільше спілкуватися з ними, допомагати словами підтримки та порадами, але і водночас не забувати, що самостійність дитини - це запорука її успіху.

Дитині варто дати можливість:

- Планувати час виконання домашнього завдання;

- Після перевірки завдань виправити помилки самостійно.

Батькам слід:

- Встановити час перевірки домашнього завдання;

- Виправити помилки;

- Дізнатись про причини у випадку втрати інтересу дитини до навчання;

- Пояснити під час спілкування про переваги старанного виконання домашніх завдань.

Батька допомагають залишатись в курсі успішності дитини електронні системи звітності. В Україні нещодавно запустили проект Ukrschools, який забезпечує

зв'язок між батьками, вчителями та учнями. Це веб-сервіс, для використання якого достатньо мати доступ до мережі Інтернет, комп’ютер або будь-який портативний гаджет (телефон, планшет). Чи діятиме така система у тернопільських школах, читайте у наступних публікаціях.

Фото з вдікритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео