У Козівському районі відбулося святкування для людей з особливими потребами

фівапролд

На парафії Покрови Пресвятої Богородиці с. Рай, проходив цьогорічний з’їзд молоді деканату. На це свято з’їхалася молодь з цілого деканату, щоб  спільно прославити Бога та відчути потребу свого служіння у Церкві. Дійство відбувалося неподалік місцевого парку, відновленого озера та опікунського будинку для людей з фізичними порушеннями.

Усе розпочалося Молебнем до Христа Чоловіколюбця, який очолив отець-декан Михайло Бугай у співслужінні з священниками деканату. На закінчення молитви священники освятили на озері воду, а Всевишній окропив усю молодь теплим, спокійним дощиком. Окрім молоді на святі були присутні мер міста Бережани, місцеві депутати та старше покоління з усієї округи. Святкова подія зібрала біля 3000 тисяч присутніх, пише tze.org.ua.

Опісля розпочався святковий концерт, на початку якого з привітальним словом до молоді звернувся заступник голови молодіжної комісії Тернопільсько–Зборівської архиєпархії  о. Ярослав Шевчук, що прибув на це свято із секретарем комісії Оксаною Шупер.

y2

Концерт представив біля 50-ти номерів у виконанні молоді з цілого деканату, в які входили пісні, вірші, гуморески, банси. Під час виконання номерів одночасно молодь брала участь у спортивних змаганнях: підтягування, перетягування канату, змагання на руку; майстерках; вікторинах; селфі з ігровими міккімаусами. Переможці змагань були нагородженні символічними призами. В часі святкового дійства молодь мала можливість покуштувати солодощів, жертводавцями яких стали підприємці Бережан. Ведучими свята деканальної молоді вже вдруге були брат Богдан Сабала та Христина Сабова.

Символічним знаком для молоді було прощання зграї лелек над місцем події, що неначе вказували на остаточну мету людини.

Накінець свята з святковою програмою виступив гурт „Полюс” із Івано-Франківська. Дійство закінчилося ватрою. За присутність і активну участь молоді, організацію свята усім висловив вдячність відповідальний за молодь деканату о. Віталій Іващук.

y1

повідомив о. Віталій Іващук

Вибір читачів за тиждень

Відео