Тернопільських водіїв попереджають про безпеку

21319262_472936913075350_2101814531792461530_o

ДТП через негоду трапляються останніми днями все частіше. У звязку із погіршенням погодніх умов поліцейські краю нагадують тернополянам про безпечне водіння на дорозі.

- Оскільки у найближчих декілька днів очікуються дощі, нагадуємо Вам основні правила безпечного водіння, - пишуть правоохоронці.

  1. Глибокі калюжі на дорозі краще переїжджати повільно і обережно. Під ними часто ховаються колодязі каналізації та теплотрас або вибоїна на асфальті. Крім того при в’їзді автомобіля в калюжу на великій швидкості можна серйозно пошкодити бампер або радіатор. Якщо яма глибока - є небезпека попадання води у двигун і застрягне посеред ями, а також велика ймовірність в некерованому стані виїхати за межі проїзної частини дороги.
  2. Гальмувати потрібно плавно, якщо різко натиснути на педаль гальма до кінця, то автомобіль просто злетить з дороги. Можна також застосувати гальмування двигуном переключаючи з вищої передачі на нижчу.
  3. Якщо дощ тільки починається, тоді саме час зменшити швидкість руху на 15%, збільшити дистанцію та інтервал між автівками. Уникати обгонів, різких маневрів .
  4. Завжди під час дощу вмикайте фари (ближнє світло). Вдалий варіант для дощової погоди – протитуманні фари.
  5. Після того як виїхали з калюжі кілька разів натисніть на гальма - так їх можна просушити.
  6. У жодному разі не можна продовжувати рух під час дощу, якщо перестали працювати склоочисники, запотіли вікна або сильно забруднені світлові прилади, особливо в темний час доби.
  7. При русі під час дощу не слід наближатися дуже близько до транспортного засобу, що їде по-переду, бруд із його коліс може забруднити лобове скло, що обмежить Вашу видимість.

Вибір читачів за тиждень

Відео