На Тернопільщині презентували книгу, присвячену родині Гузарів

любомир гузар

01 вересня в Підгаєцькому районному будинку культури відбулася презентація книги Володимира Чистуха «Завалівське коріння Блаженнішого Любомира Гузара».

Присутні  помолилися за душу Любомира Гузара. Зі словом виступив  владика Дмитро Григорак, який у виступі зазначив, що Любомир Гузар – це неординарна особистість. Його виступи висловлювання, фрази – несуть в собі велику духовну і повчальну силу, пише oda.pidhaetska.

Автор книги Володимир Чистух, виступаючи перед учасниками презентації, сказав, що ця книга є продовженням історії села Завалів Підгаєцького району на Тернопільщині. Відомі  люди, які були вихідцями з села Завалів, зокрема, це народний художник України Антон Манастирський, який народився в Завалові, дитяча письменниця Оксана Сенатович, композитор Мирослав Скорик. Іван Франко бував у Завалові, гостював у Дмитра Гузара – прадіда блаженнішого Любомира Гузара. Книга присвячена родині Гузарів, які жили у селі Завалові з середини XIX століття.

 «Це була високо культурна, інтелігентна, аристократична родина. Дмитро Гузар переїхав у Завалів у 1856 році і до 1908 року служив на парафії у Завалові. Він приїхав з двома маленькими синами – Володимиром і Євгеном. Вже у Завалові народився Лев (дід Любомира Гузара) і Ольга – письменниця, перекладач, дружина Володимира Левицького», – сказав Володимир Чистух.

Вибір читачів за тиждень

Відео