Оксана Бучко

Справу екс-керівника комунального підприємства Тернопільської облради розглядатимуть у Вищому спеціалізованому суді

5b11ede89cca183f74682ed29e044d86

Справу екс-керівника комунального підприємства Тернопільської облради розглядатимуть заново, повідомляє прес-служба прокуратури області. Після того, як вирок суду першої інстанції змінили в Апеляційному суді області, прокуратура подала касаційну скаргу, із доводами якої погодились у Вищому спеціалізованому суді України.

Нагадаємо, 31 липня 2015 року депутат облради, директор комунального підприємства отримав 30 тис. грн неправомірної вигоди за обіцянку сприяти у фінансуванні робіт на виконання договорів підряду з утеплення приміщень.

Суд першої інстанції визнав винним чиновника за ч. 1 ст.190 (Заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою), та за ч. 4 ст.27, ч.2 ст.15 (замах), ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. В Апеляційному суді Тернопільської області вирок змінили, дії посадовця перекваліфікували як замах на шахрайство і призначили покарання у виді штрафу в розмірі 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становило 850 грн. і звільнено від його сплати. Наразі апеляційний вирок скасували та очікуюють нового судового розгляду справи екс-керівника комунального підприємства.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео