Тернопільщина у п’ятірці лідерів за врожайністю

754356778464293

В Україні завершено збирання ранніх зернових та зернобобових культур на площі 9,6 млн га (100%) і намолочено 37,3 млн тонн зерна. 15 областей продемонстрували найвищу врожайність за весь період незалежності України. За результатами жнив, вперше зафіксовано найвищу врожайність ячменю, жита та ріпаку.

Про це повідомляє svoboda.te.ua з посиланням на прес-службу Міністерства аграрної політики та продовольства України.

«Попри несприятливі погодні умови, галузь вийшла на високі показники врожайності, за деякими культурами – на найвищі за роки незалежності. За попередніми прогнозами, кількість урожаю повністю забезпечить продовольчу безпеку держави та дасть змогу генерувати ресурс для експорту», – зазначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Він нагадав, що минулого року аграрії досягли найвищого серед усіх галузей рівня рентабельності (31,6%), і в поточному сезоні, з урахуванням поступового зростання світових цін на сільгосппродукцію, є підстави для збереження високих показників прибутковості аграрного бізнесу.

Так, за результатами збирання ранніх зернових і зернобобових, намолочено ячменю  8,6 млн тонн, зібрано жита  471 тис. тонн, та намолочено ріпаку  2,1 млн тонн.

ТОП-5 областей з найвищою врожайністю зернових та зернобобових культур:

Хмельницька – 56,6 ц/га;

Івано-Франківська – 52,1 ц/га;

Вінницька  – 50,0 ц/га;

Тернопільська – 49,8 ц/га;

Чернівецька – 48,8 ц/га.

Вибір читачів за тиждень

Відео