Оксана Бучко

Замість США, Англії  та Австралії тернополянам краще їхати в Бахрейн

bahrain

Тернополяни для виїзду за кордон можуть скористатись рейтингами щорічного опитування Expat Insider від InterNations. У цьому списку перше місце має Бахрейн - держава, що об’єднує групу островів в Перській затоці між Саудівською Аравією й Іраном. Натомість, імідж комфортних для життя і роботи країн втрачають США, Великобританія і навіть Австралія, повідомляє zik.ua з посиланням на Bloomberg.

Так, втрату позицій США і Англії пов’язують минулорічними президентськими виборами та голосуванням за Брекзіт (вихід Британії з ЄС). Менш дружелюбно налаштованими до іноземців та менш політично стабільними ці країни сприймають за даними опитування майже 13 000 представників діаспори 166 національностей. Також говорять, що якість життя в обох країнах знижується , особливо за критеріями доступності до медичних послуг та догляду за дітьми у США та проживання у Великобританії. Тож США результати цьогорічного опитування опустили з 43-ої на 65-у позицію, а Великобританію – з 21-ої на 54-у.

Найбільше позицій у рейтингу цього року втратила Австралія, яка із першого місця перемістилась на 34-е. У сам кінець списку опустили Грецію через економічні проблеми.

Бахрейн оцінили за місця для роботи, виховання дітей та залучення іноземців. Також високі показники країни для роботи отримав Китай.  Там 2/3 респондентів задоволені кар’єрою. Хоча рівнем життя у Китаї не особливо задоволені через забруднення довкілля та вартість медичного обслуговування і освіти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео