Віра Олександрович

Ігор Комендат: «Офіційне працевлаштування - це соціальні гарантії і наповнення бюджету»

Комендат3

На соціальні гарантії платники Тернопільщини уже спрямували понад 1,6 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Із початку цього року до бюджету платники Тернопілля забезпечили 1 млрд 629,6 млн грн ЄСВ, - уточнює начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. - Це - на 304,5 млн грн більше за очікуваний показник. Виконання бюджетного призначення становить 123%.

Порівняно із січнем-серпнем минулого року вдалося забезпечити приріст надходжень на 562,3 млн грн, або на 52,7%, зазначив Ігор Комендат. Така позитивна динаміка, на його думку, свідчить про те, що серед пріоритетів роботи фіскальної служби залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення.

Офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет, відповідно, отримує додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізосіб і ЄСВ, - нагадує він.

Зокрема, за підсумками серпня поточного року на соціальні гарантії спрямували 200,8 млн грн ЄСВ. Порівняно із минулорічним місяцем надходження зросли на 74,2 млн грн, або на 58,6%. Індикативний показник виконали на 104,1%, адже додатково надійшло 7,9 млн грн.

Фото, надане Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео