Свиноферма більше не забруднюватиме повітря на Тернопільщині?

21433154_1355358051229497_7680898370491385408_n

На Тернопільщині таки намагаються вирішити конфлікт між жителями Збаража та свинофермою, яка забруднює повітря.

Після звернень народного депутата від Тернопільщини Михайла Головка до відповідних інстанцій, ТОДА таки відреагувала та повідомила, що підприємство (свиноферма) працює без необхідних дозволів та документів. Тому чиновник зібрав ініціативну групу, під час зустрічі із якою і намагалися вирішити конфлікт.

Так, було вирішено, що компанія має зареєструвати дві ферми та ввести нові технологій, які мають вирішити проблему. Однак, збаражани нагадали, що схожі обіцянки вже були озвучені ще у 2015 році, і тому вимагають від підприємства підтвердити письмово гарантійним листом графік робіт.

- Представники влади та правоохоронних органів прозвітували про хід розслідування щодо діяльності ТОВ «Поділля». 18 вересня відбудеться позапланова перевірка Держпродспоживслужби на свинофермі; Після отриманих висновків та відповіді з Державної екологічної інспекції можна буде говорити про завдані збитки зі сторони ТОВ «Поділля», а поліція зможе надати правову оцінку попередньо діяльності свиноферми. На наступну зустріч (попередньо 25 вересня) плануємо підписати меморандуму між ініціативною групою та ТОВ «Поділля» щодо шляхів вирішення проблеми та конкретних термінів виконання, звичайно якщо громаду влаштовуватиме запропонований план від ТОВ «Поділля». Якщо підприємець не виконає підписаний меморандум, то громада залишає за собою право на радикальніші дії, - пише Михайло Головко у fаcebook.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео