Тернопільщина: на смітнику встановили дитячий майданчик (фото)

дит майд

Більше тридцяти років мешканці вулиці Івасюка, що у Збаражі, потерпали від «ароматного» сусідства стихійного сміттєзвалища, яке виникло через те, що люди нахабно викидали сміття в долину, незважаючи на попередження та штрафи.

Коли урвище закидали десятками тонн сміття і територія опинилася на межі екологічної катастрофи людям, які живуть на цій вулиці, увірвався терпець і вони почали боротися за чистоту і порядок. Найактивніші мешканці вулиці, громадські активісти Володимир Корнатий та Михайло Маценко вирішили, що їхня вулиця не буде смітником. Перше, що зробили – встановили попереджувальні таблички з сумами штрафів, але це не зупинило недбалих сусідів, які продовжували викидати сміття. Згодом, активісти разом з іншими мешканцями звернулися до Збаразької міської ради із заявою про надання дозволу на впорядкування стихійного сміттєзвалища. Після отримання відповідного дозволу у червні 2010 року, мешканці цього мікрорайону заходилися наводити лад. Володимир Васильович і Михайло Іванович запропонували людям, яким потрібно було утилізувати землю, глину, будівельні відходи тощо, завозити все це на територію стихійного сміттєзвалища, щоб його рекультивувати. За неповних сім років цю територію було повністю благоустроєно. На даний час уже встановлені дитячі гойдалки та лавочки, ведуться роботи з обладнання спортивного майданчика.

– Дитячий майданчик – це тільки початок, – каже Володимир Корнатий, – плануємо побудувати своєрідний спортивний комплекс : міні-футбольне, баскетбольне, волейбольне поля, автостоянку, адміністративну будівлю з усіма зручностями для спортсменів, пише narodne-slovo.te.ua.

Засмучує і обурює лише те, що навіть тепер, коли територія впорядкована, є дитячий майданчик, проте іноді окремі мешканці сусідніх вулиць досі викидають тут різний непотріб. Невже, так важко заплатити кілька гривень МКП «Добробут», яке має спеціальні машини, щоб вивезти сміття у призначене місце?

Василь КОРНАТИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео