Орест Сарматський

А хто це свистком збирає курей на годівлю? (Агро-новини)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Незвичайний підхід до величезної кількості курей під час колективного прийому їжі використовує власник фермерського господарства в провінції Гуйчжоу. За допомогою свистка китайський фермер збирає їх на годівлю. Почувши знайомий сигнал птахи кидаються до місця, де на них чекає корм. Про це повідомляє eizvestia.com.

1303
1303

Як розповів сам фермер, кури звикли отримувати їжу за спеціальним сигналом, в спеціально відведеному місці та строго за розкладом. Це значно полегшує організацію годівлі такої великої кількості пернатих.

Антирейдерські аграрні штаби прийняли 3 тис. осіб

За період роботи антирейдерських штабів в Україні, вони прийняли близько 3 тис. осіб. Про це повідомив Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, йдеться на Урядовому порталі.

У понеділок 4 вересня під головуванням Степана Кубіва відбулося перше засідання робочої групи по роботі антирейдерських аграрних штабів.

Нагадаємо, антирейдерські штаби повинні були запрацювати по всій Україні до 15 серпня.

«Сьогодні нам треба якомога краще координувати роботу оперативних штабів у всіх регіонах України, налагодити взаємодію центральних та місцевих органів для захисту фермерів. Коли аграрії потерпають від бандитів, котрі зазіхають на їхню землю та врожай, то швидкість та якість реагування ? це найважливіше», - наголосив Степан Кубів.

 

1301
1301

Він зауважив, що формування робочої групи дозволить оперативно обмінюватися інформацією з регіонів, координувати дії міністерств, правоохоронних органів та аграрних асоціацій на захист фермерів.

Він також додав, що треба  якнайширше поінформувати населення у регіонах про існування антирейдерських штабів на базі облдержадміністрацій.

«Люди мають дізнатися, що це реальна і безоплатна допомога Уряду, якою вони можуть скористатися максимально близько від дому. Для цього треба вибудувати якісну комунікацію по усій Україні, щоб у найменшому селі фермер знав куди звертатися по допомогу і що він її отримає у найкращій якості», - прокоментував Степан Кубів.

Медовий бізнес в Україні потребує комплексного розвитку

Медовий бізнес в Україні потребує комплексного розвитку. Саме тоді є шанси отримати реальний прибуток. Таку думку висловив економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак. Про повідомляє hyser.com.ua.

«Основна проблема - це розуміння даного бізнесу та його системний розвиток. При розумному підході він може бути дуже рентабельним», - зазначив експерт.

Щоб виробляти мед у промислових масштабах потрібно мати велику кількість бджолосімей та план розвитку виробництва.

1302
1302

«Щоб самостійно та ефективно зайнятися виробництвом меду та його маркетингом, в тому числі і експортом, необхідно мати від 10 тис. бджолосімей і точне розуміння того, як буде забезпечена їх робота, сервіс з опилення плюс медоноси», - повідомив Андрій Ярмак.

За його словами, крупні пасіки мають можливість для імпорту бджіл з метою створення ефективного бізнесу.

Вибір читачів за тиждень

Відео