Оксана Бучко

Про побиття поліцейськими розповідає тернопільський студент-сирота

21741417_1540054942719638_76539098_n

Про важкий стан студента-сироти Андрія Жолобчука повідомив керівник благодійного фонду «Майбутнє сиріт» Андрій Назаренко. Потерпілий розповів, що його побили правоохоронці. Наразі він із важкими травмами голови перебуває у нейрохірургічному відділені Тернопільської університетської лікарні.

Андрій – студент 1-го курсу педагогічного університету. У минулому – вихованець Коропецького будинку-інтернату. Детальніше про цей випадок йдеться у сюжеті ІНТБ.

За хлопцем доглядає його  знайома. Лікарі говорять про важкий стан Андрія та потребу у тривалій реабілітації.

- Чесно кажучи, я не очікувала, що побачу його в такому стані. І як так можна було покалічити сироту., - пише у Iren Vakaliuk у Facebook Хлопець вже більше місяця, як знаходиться в лікарні. До нього майже ніхто не навідується, оскільки в нього немає рідних, які змогли б за ним доглядати, бути поруч та вірити в його швидке одужання. Приємно було бачити пані Зою, яка міняла йому пеленки, котра виявилась чужою жінкою, а водночас і свідком такої жахливої біди, котра трапилась з хлопцем-сиротою. Лікарня вже все зробила, що в її силах, а дальше потрібна якісна реабілітація, щоб сирота зміг знову стати на ноги і зміг продовжити навчання в університеті ТНПУ. Хто знає Андрія Ж. навідуйтесь до нього та підтримуйте, йому дуже потрібна увага та молитви.

У поліції випадок прокоментували так: 9 серпня, близько 1:50 години патрульні поліцейські отримали повідомлення, що на вулиці Микулинецькій невідомий чоловік в нетверезому стані поводить себе неадекватно. Прибувши на виклик, патрульні виявили групу осіб, які мали явні ознаки алкогольного сп’яніння та сперечалися між собою Проте, побачивши поліцейських, особи заспокоїлися. Конфлікт мирним шляхом вирішили на місці. Від написання заяв учасники події відмовилися. Після чого, патрульні поліцейські продовжили несення служби. Наступного дня на спецлінію «102» надійшло повідомлення лікаря університетської лікарні про те, що до лікарні доставлений громадянин з тілесними ушкодженнями, який був учасником описаної події. По даному факту працівники патрульної поліції проводять службове розслідування та перевірку проводить обласна прокуратура.

Прокуратура розпочала кримінальне провадження 9 серпня 2017 року за фактом побиття студента Тернопільського вузу. Проводяться першочергові слідчі дії для встановлення осіб, причетних до даного злочину. Розслідування триває.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео