Тернополянам на замітку: силове vs. кардіо тренування

bf7cb93847433a082447faec87ad6608

Більшість тернополян, які прагнуть схуднути, думають що найкраще для досягнення своєї цілі займатися кардіо тренуваннями. Однак спеціалісти розходяться в думках щодо кардіо тренувань. Тому ТЕРЕН вирішив проаналізувати думки експертів, та підсумувати, що ж краще для схуднення: кардіо чи силове тренування

Кращий фітнес для схуднення

В ідеалі - поєднання кардіо і силових тренувань.

Силове vs. кардіо

Різниця між кардіо і силовими навантаженнями полягає в самому процесі спалювання жиру. Під час виконання силових вправ за однаковий час згорає менше калорій, ніж при виконанні кардіо. Але в результаті загальна кількість калорій перевищить той обсяг, що ви зможете витратити за допомогою кардіо.

Причому після кардіотренування процес спалювання калорій зупиняється, а після силових навантажень - триває ще протягом 36 годин. Ви тільки подумайте: кожну годину в вашому організмі без будь-яких зусиль спалюються додаткові 10 калорій. А тепер уявіть, скільки калорій згорить за місяць!

Що ж на рахунок кардіо? При помірних заняттях аеробними вправами ви можете додатково спалити 40-80 калорій. За тривале кардіотренування ви витратите десь 500-800 калорій, в залежності від тривалості та інтенсивності. Це досить багато, і, безумовно, така кардіонагрузку корисна для схуднення. Але для втрати 0,5 кг жиру необхідно спалити 1750 калорій. А тепер порахуйте, скільки часу вам доведеться тренуватися на межі своїх можливостей. Така витривалість мало кому під силу. І все це має сенс за умови, що ви не повернете спалені калорії з їжею назад, тільки тоді процес схуднення буде тривати.

Ще одна перевага силового тренування перед кардіо в питанні «що краще для схуднення?» полягає в тому, що тренування з додатковою вагою дозволяють змінити форму тіла. Як правило, кардіонавантаження допомагають схуднути не тільки за рахунок жиру, а й м'язів, тому в підсумку ви просто станете візуально менше, але суть і пропорції не зміняться. А за допомогою силових вправ в поєднанні із правильним харчуванням, ви не тільки спалите зайвий жир, але і підкреслите свої форми.

Правда, багато жінок уникають вправ з обтяженням, вибираючи рожеві гантельки не більше 2-4 кг. Головна причина - страх великих м'язів, як у чоловіків. Це поширена помилка. Справа в тому, що в жіночому організмі занадто мало тестостерону, щоб розвинути таку мускулатуру природним шляхом.

Так що краще для фігури: кардіо або силові? Силові вправи підвищують швидкість обміну речовин, сприяють більшому спалюванню жиру, і надають тілу красиві форми. Як ви тепер бачите, більшість жінок бояться того, що вони насправді повинні робити.

Тренування для схуднення і здоров'я

Тут беззастережну перемогу здобуває кардіо. Саме цей тип навантажень сприятливо діє на здоров'я. Звичайно, силові тренування теж корисні, але кардіо приносить велику користь серцево-судинній системі. Тому не варто повністю виключати такі тренування зі своєї програми, найкращий варіант - чергування кардіо і силових тренувань.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео