Віра Олександрович

«Євробляхи» - без шансів: найбільше податків на Тернопільщині сплатили ті, хто ввозив автомобілі

авто_митниця

Надходження на Тернопільській митниці ДФС сягнули майже 815 мільйонів гривень. Причому левову частку цих грошей сплатили підприємці, які ввозили з-за кордону легкові автомобілі.

Цим похвалилися у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Упродовж 8 місяців цього року із Тернопільської митниці ДФС до бюджету перерахували 814,5 млн грн, - уточнила начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович. - Це – аж на 277 млн грн, або на 52% більше, ніж у відповідному періоді торік.

У розрізі видів податків, за її словами, найбільше надійшло від сплати податку на додану вартість (ПДВ) – 694,3 млн грн (приріст до минулого року - 41%). Окрім того, сплатили 94,9 млн грн - мита (+52,5 млн грн); 23,5 млн грн - акцизного податку (+20,3 млн грн), а також 1,7 млн грн - плати за здійснення митних формальностей та інших платежів (+0,5 млн грн).

Серед товарів, при митному оформленні яких сплатили найбільше податків, були саме легкові автомобілі, - додає вона. – За них сплатили 127 млн грн, що у 12 разів більше, ніж торік.

До того ж, через кордон везли сідельні тягачі. Надійшло 62,4 млн грн, тож приріст склав 48,1 млн грн, або у 4 рази більше. Ввозили і причепи та напівпричепи для перевезення вантажів. За них сплатили 54,5 млн грн, що на 47,1 млн грн, або у 7 разів більше, ніж торік.

Загальна сума додаткових надходжень від контролю за правильністю визначення митної вартості, класифікації і країни походження товарів становить 34,8 млн грн, - підсумувала Оксана Антонович.

До слова, на такому тлі мрії власників «євроблях» (читайте ТУТ і ТУТприм.) про зниження мита виглядають абсолютно примарними. Адже держава навряд чи відмовиться від таких сум митних платежів, що надходять нині до бюджету саме від розмитнення різного транспорту.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео