На Тернопільщині надавали безкоштовну медичну допомогу

лікарр

До Всесвітнього дня надання першої медичної допомоги фахівці Лановецького районного центру зайнятості, що на Тернопільщині, провели засідання клубу для безробітних «Жіноча справа» за участю завідуючого поліклінічного відділення Лановецької КЦРЛ Олега Мамчура та лікаря-хірурга Михайла Сташука.

«Населення повинно вчитись попереджати, протидіяти та долати наслідки надзвичайних ситуацій. Дуже важливим в цьому контексті є навчання громадян навичкам першої домедичної допомоги, – сказав Олег Мамчур. – Дуже добре, коли поряд є люди, які знають як надати таку допомогу. Ці прийоми прості і доступні кожному».

Учасники заходу ознайомились із правилами надання первинної домедичної допомоги особам з різними видами травм, серцевими нападами, при опіках, укусах, при попаданні в дихальні шляхи сторонніх предметів, пораненнях, надання допомоги потопаючим, пишуть на сайті nday.te.ua.

Михайло Сташук зауважив, що навички надання долікарської допомоги можуть стати в нагоді кожному з нас у багатьох ситуаціях, починаючи від допомоги вдома своїм близьким і закінчуючи випадковими перехожими, яким стало зле, при травмах під час активного відпочинку або в ситуації стихійного лиха.

Вибір читачів за тиждень

Відео