Оксана Бучко

У Тернополі перевірятимуть воду у кранах, «водоматах» та басейнах

21752058_1286123204850717_1081069506419958911_n

Випадки скарг на питну воду почастішали у Тернополі, повідомляють на сторінці Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області у Facebook. Вода є харчовим продуктом, тому представники Держпродспоживслужби мають право перевірити її якість і безпечність. Забори води у місті здійснять у присутності преси. Проведуть такі дослідження у «водоматах», бюветах, та квартирах тернополян, а також у плавальних басейнах Тернополя 25-27 вересня.

Тернополян просять зголоситься для перевірки воду у кранах домівок. Про це потрібно повідомляти у коментарях під дописом до 20 год 18 вересня.

Перевірки проводитимуть:

25 вересня 2017р. - відбиратимуть взірці води з «водоматів» в усіх мікрорайонах міста;

26 вересня 2017р. - взірці води, яка тече з кранів у квартирах, офісах тернополян;

27 вересня 2017р. -  взірці води у плавальних басейнах, аквапарку.

3 жовтня 2017р. – оголосять результати проведених досліджень по кожній пробі індивідуально.

Держпродспоживслужба нагадує, достатнє надходження води в організм є однією з основних умов здорового способу життя. Вода бере активну участь в хімічних реакціях, що проходять в нашому тілі, доставляє живильні речовини в кожну клітку, виводить токсини, шлаки і надлишки солей, сприяє пониженню кров'яного тиску.

Параметри якості питної води поділяються на три загальні категорії:

  • хімічні
  • мікробіологічні
  • фізичні.

Хімічні властивості включають в себе концентрації шкідливих речовин в цілому і важких металів зокрема, сліди органічних сполук, загальну мінералізацію води. Хімічні параметри стосуються ризику шкоди здоров’ю людини через накопичення в організмі важких металів та інших сполук: переважна більшість шкідливих речовин при перевищенні гранично допустимих концентрацій чинить негативний вплив на життя та здоров’я людини.

Мікробіологічні показники епідемічної безпеки стосуються коліформних бактерій, кишкової палички, а також конкретних видів патогенних бактерій (таких, як холерний вібріон), вірусів і найпростіших паразитів, перевищення яких може призвести до виникнення інфекційних хвороб у людини.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео