В Тернополі навчатимуть «прамови»

Hindi_devnagari

21 вересня о 15.30 тернополян запрошують на відкриття українсько-індійської розмовної школи «Прамова». Українські студенти і жителі міста матимуть можливість вивчати хінді від носіїв цієї мови – індійських студентів. Місце: актова зала бібліотеки ТДМУ на вулиці Січових стрільців.

Нагадаємо, що прамовою української є санскрит. Українська мова має дуже багато схожих слів, які є в санскриті. Хінді вважають сучасною версією санскриту. Отже, бажаючі мають можливість дослідити схожість слів у двої мовах, вивчити іншу мову і збагатити свій світогляд.

Сьогодні мова хінді входить до найпопулярніших мов світу попри те, що рідною її вважає лише близько 40% громадян Республіки Індія. Крім Індії хінді широко розповсюджена в Пакистані, Індонезії, Непалі та навіть на Карибських островах. У світі всього 13 мов на яких розмовляє більше 100 мільйонів людей, до них належать китайська, англійська, хінді, іспанська, російська, арабська, бенгальська, португальська, малайська, індонезійська, французька, японська, німецька та урду….

Для іноземних студентів буде можливість краще опанувати розмовну українську мову, аби вони могли краще на час навчання інтегруватися в українське суспільство, більше пізнавати наші традиції, знаходити спільну мову з громадянами України. Мовна школа діятиме в рамках діяльності Українсько-індійського клубу співдружності «Санскріті», партнером якого є Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського.

Вибір читачів за тиждень

Відео