Орест Сарматський

Фермер здивував гігантським овочем (Агро-новини)

вер20

Фермер Роман Вишенський з с. Підсоснів Львівської області виростив гігантський помідор. Господар особисто вивів сорт та назвав його «Шапка Мономаха».

Про це повідомляє Комсомольська правда.

Помідор важить 1,5 кг та не поміщається у долонях фермера.

Сорт «Шапка Мономаха» чоловік вивів у процесі схрещування кількох сортів. Щоб помідор виріс до таких розмірів, господар залишив дозрівати квітку у зав’язці.

2002
2002

Нагадаємо, фермер з Миколаївщини Руслан Панченко виростив рекордно велике гроно винограду вагою понад 6 кг.

Мін'юст запустить інтернет-контроль за переоформленням земельних ділянок

Міністерство юстиції України (Мін'юст) запроваджує інтернет-контроль за переоформленням земельних ділянок. Про це під час засідання аграрного комітету розповів міністр юстиції України Павло Петренко, повідомляє AgroPolit.com.

2001
2001

Нагадаємо, що оприлюднено деталі про склад новоствореної антирейдерської робочої групи при Мін’юсті. Від рейдерства сьогодні найбільше постраждали підприємства з Кіровоградської, Миколаївської, Полтавської, Вінницької, Дніпропетровської областей. Петренко пояснив, що логіка його ініціативи — мобільна реєстрація земельних ділянок при зміні власника.

«Ми дамо можливість власникам паїв та орендарів через Інтернет поставити свою земельну ділянку на контроль. І якщо хтось заходить на вашу земділянку, намагаючись перереєструвати, то ви одразу ж отримаєте смс про це і зможете зупинити реєстрацію ділянки», — підсумував Павло Петренко.

В Китаї запрацював перший сортувальний апарат для вишні

Компанія Reemoon Technology запустила абсолютно нову сортувальну машину, яка використовує холодну воду для транспортування фруктів. Вона забезпечує ягодам низьку температуру, що в свою чергу, сповільнює процес псування. Одночасно це дозволяє уникати пошкодження ягід під час зіткнення.

Для виявлення дефектів, використовуються кольорові та інфрачервоні камери, що піднімає якість сортування на новий рівень. З травня по червень цього року компанія  Reemoon Technology разом з Yantai Chaoyang Fruits and Vegetables працювали над встановленням та тестуванням сортувальної машини на виробництві. Повідомляє freshplaza.com.

2003
2003

«На даний момент наш сортувальний апарат завершив процес тестування. Він вибирає фрукти на основі розміру, форми, кольору та недоліків та підвищує ефективність механізованого сортування після збору врожаю», — розповідає представник компанії Reemoon Technology Лю Бьян.

Стандартизоване сортування не тільки знижує витрати на оплату праці, але і дозволяє точніше вибирати найкращі ягоди, збільшуючи комерційну цінність та пропонуючи клієнтам вищу якість. В подальших планах компанії розробка сортувальної машини для овочів та фруктів.

Вибір читачів за тиждень

Відео