Мічені гроші в службовому гаражі: подробиці обшуків у прокуратурі Тернопільської області

Прокуратура області

19 вересня у прокуратурі Тернопільщини проводили обшуки.

Офіційної інформації, окрім того, що це здійснюється в рамках кримінального провадження, яке розслідує Генеральна прокуратура України, немає.

З власних джерел, наближених до правоохоронних органів, Терену вдалося дізнатися, що в діях тернопільських прокурорів вбачають намір оправдати свого колишнього колегу та показати його справу, як провокацію дачі хабара. Нібито в службовому гаражі один з фігурантів іншого кримінального провадження (цей прокурор, якого звинувачують в отриманні хабара) знайшов «мічені» купюри.

Факт можливої провокації дачі хабара і став причиною відкритого кримінального провадження та обшуків в ході його розслідування.

Обшуки проводили також в слідчому управлінні Нацполіції області у кабінеті слідчої, яка розслідує факт виявлення мічених коштів. Там вилучили комп'ютер.

Інша можлива версія присутності столичних «гостей» - це виставлення на посміховисько дій Служби безпеки України. Мовляв, вони самі провокують дачу хабара для збільшення власних показників у роботі. А в прокуратурі шукали способу оправдати свого екс-колегу, якого звинувачують в отриманні неправомірної вигоди та тим самим продемонструвати показовість дій СБУ. Довести, «хто кому Рабіновіч» і приїхали правоохоронці з Києва. До речі, серйозності справи додає присутність спецпідрозділу «Альфа», який використовують в особливо важливих справах. В прокуратурі вилучили документи, що на думку слідчих, можуть мати стосунок до кримінального провадження, яке розслідує генпрокуратура.

Зазначимо, що і одна і інша версії стосуються кримінального провадження за фактом отримання хабара працівником однієї з районних прокуратур Тернопільщини.

Офіційну позицію чи відповідний коментар мала би оприлюднити Генеральна прокуратура України.

Вибір читачів за тиждень

Відео