Санітаркам із Тернопільщини пропонують відкрити власну справу

лікар

Фахівці Лановецького районного центру зайнятості спільно з головним державним інспектором управління Держпраці у Тернопільській області Любою Пугач провели інформаційний семінар з вивільнюваними працівниками Лановецької комунальної районної центральної лікарні. Причина можливого вивільнення працівників пов’язана з реорганізацією медичної галузі. Метою даного заходу було надання інформації про послуги служби зайнятості, порад щодо пошуку роботи, підвищення конкурентноздатності на ринку праці.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями РЦЗ Інна Грицай роз’яснила застосування норм законів України “Про зайнятість населення” та “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”, а Любов Пугач поінформувала про захист прав працівників, щодо яких існує загроза фактичного вивільнення.

Під час заходу також мова йшла про виплати вихідної допомоги, обчислення страхового стажу, умови отримання статусу безробітного і допомоги по безробіттю. Присутні дізналися про актуальні вільні робочі місця на підприємствах району, можливості пройти за сприяння служби зайнятості професійну підготовку, перепідготовку чи підвищення кваліфікації, взяти участь в громадських та інших роботах тимчасового характеру, а також започаткувати власну справу.

Вибір читачів за тиждень

Відео