Оксана Бучко

На Тернопільщині активісти помічають повернення «міліцейської системи»

158270

Про незаконні факти діяльності працівників повідомляють учасники атестаційних комісій ГУНП в Тернопільській області. Мова йде про постаті у МВС, яким вдалось під час реформи уникнути звільнення шляхом різних маніпуляцій. Тож жителів області попереджають про відновлення «міліцейської системи».

- Після Революції Гідності відбулася спроба реформування наскрізь прогнилої, корумпованої системи Міністерства Внутрішніх Справ,- пишуть у Facebook представники Вільні Люди Тернопіль - Самооборона Майдану. - Для цього були запрошені іноземні консультанти із США та країн ЄС. Вперше в історії України до цього процесу залучили громадськість. В ході проведення реформи значна кількість правоохоронців була звільнена з міліції, іншим створили комфортні умови для відставки (хороше пенсійне забезпечення, велика вихідна допомога, інші пільги). Проте, як цього треба було чекати, в системі МВС залишилася впливова корупційна каста людей, яким вдалося уникнути звільнення різними маніпуляціями. Зокрема, шляхом перебування в декретній відпустці, переведенням в інші області (де для членів атестаційних комісій ці співробітники були просто новими, незнайомими людьми), переведенням в структуру Департаментів МВС, зокрема – Департамент Захисту Економіки та Департамент Внутрішньої Безпеки, співробітники яких переатестовувалися в Києві, без участі місцевих громадських активістів. Вищевказані шляхи уникнення справедливої переатестації застосовували працівники, ще тодішнього УМВС в Тернопільській області.

Одним з найяскравіших прикладів показують полковника поліції Джиджора Василь Іванович, який , за інформацією активістів, повернувся працювати у Відділ внутрішньої безпеки ГУНП в Тернопільській області.

-  В органах Внутрішніх справ він обіймав посаду начальника Управління по боротьбі з організованою злочинністю в Тернопільській області, - йдеться у повідомленні. - Після Революції Гідності намагався очолити УМВСУ в Тернопільській області, проте безуспішно. З початком переатестації особового складу УМВС області, Василь Іванович, шляхом неофіційних домовленостей, домігся переводу на посаду заступника начальника Відділу внутрішньої безпеки в Закарпатській області Національної поліції України, уникнувши таким чином «прозорої» переатестації. Видається очевидним, що переваги служби в міліції Джиджора В.І. зумів вдало конвертувати у матеріальні цінності. Зокрема, під час служби в органах УМВС помічений у користуванні автомобілями BMW ALPINA, Skoda Super-B та Volkswagen Touareg, який був зареєстрований на його дружину. Згідно декларації, яку подав Василь Іванович за 2016 рік, він є власником: дворівневої квартири загальною площею 140.10 кв.м., в м.Тернопіль; гаражу загальною площею 17.90 кв.м. Сьогодні Джиджора В.І. повернувся працювати у Відділ внутрішньої безпеки ГУНП в Тернопільській області. За нашою інформацією, теперішній керівник ВВБ Власов Андрій Васильович найближчим часом йде у відставку, а на його місце претендує пан Джиджора, який вже планує, скориставшись можливостями нової посади та заручившись підтримкою свого оточення (працівників МВС та політиків), очолити ГУНП в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео