У Підгайцях відбудеться реконструкція бою

битва під Підгайцями

Святкове відзначення 350-річчя битви гетьмана Петра Дорошенка з військом Яна Собеського під Підгайцями проведуть на Тернопільщині 23 вересня.

Програму заходів можна переглянути ТУТ.

«Хочемо привернути увагу туристів, зрештою, й місцевих жителів до події, яка відбулася в околицях Підгайців восени 1667 року під час польсько-козацько-татарської війни. Тоді коронний гетьман Речі Посполитої Ян Собеський зійшовся у жорстокій битві із козацькими загонами, внаслідок чого згодом було укладено Підгаєцьку угоду. Ключові моменти цієї битви покажемо під час реконструкції бою», – розповів кореспонденту агентства Укрінформ начальник обласного управління культури Григорій Шергей.

За його словами, у день 350-річчя битви гетьмана Петра Дорошенка з військом Яна Собеського під Підгайцями буде освячено відновлену могилу «козаків-дорошенківців», а також урочисто відкриють меморіальну таблицю «Підгаєцькі угоди».

Крім цього, за участю істориків Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, краєзнавців та громадських діячів заплановано проведення наукової конференції з нагоди 350-річчя історичної битви.

Цього ж дня, 23 вересня у Підгайцях відбудеться й фестиваль національного колориту «Туристичний ярмарок», в рамках якого діятимуть польова кухня, виставки сільськогосподарської продукції та декоративно-прикладного мистецтва. Також гостей радо прийматиме містечко «Колорит національного села».

Вибір читачів за тиждень

Відео