Орест Сарматський

Про що це дитина війни Блага голову Тернопільської ОДА?

пільга01

Мешканку Бучача та її земляків вже «дістала» ситуація із пільговим перевезенням пасажирів.

Інтернет-видання “Бучацький інформаційний портал” оприлюднило звернення мешканців Бучача до голови ОДА п. Барни С. С., яке від їхнього імені підписала жителька райцентру, пенсіонер, дитина війни, активіст громадської організації “Захист прав споживачів” пані Марія Блага.

У зверненні зокрема написано: «Ми, жителі Бучача, звертаємося до керівництва області, щоб воно допомогло нашим районним і міському головам виконати вимоги Закону про пільгові перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах в нашому районі. 17 серпня ц. р. через обласне телебачення голова обласної адміністрації Степан Барна запевнив, що “в кожному автобусі буде два місця для пільговиків – інакше будемо розривати договора з тими перевізниками, які не виконують договорів”.

Наші районні начальники голова райадміністрації Віталій Бебих, голова райради Віталій Фреяк, міський голова Йосиф Мосціпан їздять на роботу і з роботи службовими автомобілями, якими вони і працівники державних установ, які вони очолюють, мали б їздити лише у службових справах по району. Натомість, начальники присвоїли собі право на користування як “персональними” автомобілями разом з шоферами і їздять куди їм заманеться – на забави, відпочинок в ліс, додому, возять жінок в магазин і все таке інше, і ніхто їм cлова не скаже, бо всі бояться.

 Коли ми звертаємося до них, щоб вони в силу своїх службових обов’язків вирішили питання перевезень автобусами на приміських маршрутах пільговиків – пенсіонерів похилого віку, інвалідів, дітей війни, чорнобильців, вони кажуть, що нема грошей в бюджеті. То як виходить, їм на рейсування туди-сюди на службових авто, бензин, зарплату шоферів, на премії гроші є,  а на соціально незахищених жителів району і міста, яким держава Законом дала пільгу на проїзд в автобусі – немає ні копійчини, бо “своя сорочка ближче до тіла”?!

Отак вони, виходить, «дбають» про людей і особливо про пенсіонерів, на яких перевізники вже дивляться як на ворогів і збиткуються окремі над ними, як їм тільки хочеться – може вигнати з автобуса, образити, обізвати, як захоче, а то і в спину виштовхати.

 Щоб були гроші в бюджеті, пани начальники мали б краще дбати про економіку, надходження в бюджет району, а то вони лише дбають про захмарні зарплати і незаслужені премії собі і приближеним, а про нас не думають! У Тернополі, Чорткові, Кременці, Бережанах, Зборові кошти на перевезення пільговиків в бюджеті заклали і люди бачать ставлення влади до них, а в нас лише на премії начальникам!

 Нас цікавить, чи ті слова обласного керівництва щодо перевезень пільговиків будуть виконані, бо в Бучачі начальники і не думають щось робити! Тому адресуємо наше звернення звернення через засоби масової інформації панові Барні С. С. і просимо його поцікавитися чому три бучацькі і районні голови так себе поводять, нехай попросить прокурора області і начальників поліції, держбезпеки на транспорті допомогти їм організувати перевезення, а то у нас “всьо схвачено”, кругова порука і корупції та зловживань в перевезеннях пасажирів в районі, ой як багато! А влада у нас чомусь не на боці пасажира, як то має бути,  а на боці приватних перевізників, чи не тому, що як кажуть, що “гроші не пахнуть”? – задає риторичне запитання автор зверненні.

Вибір читачів за тиждень

Відео