Відома тернопільська волонтерка розвінчує міф влади про створення умов для розвитку бізнесу

степан барна

Відома волонтерка Ірина Жигунова викрила брехню, з якою вона зіткнулася при запуску в роботу швейного цеху в одному з найдепресивніших сіл Турильче Борщівського району.

Про це вона написала у себе на "Фесбуці", апелюючи до голови Тернопільської ОДА Степана Барни.

"Степан Барна, я не змогла до Вас дотелефонуватись, тож звертаюсь публічно. Колись, на зустрічі з підприємцями Тернопільщини, Ви обіцяли всебічну підтримку для створення робочих місць в селах. Тепер її потребую я. Я створила швейний цех в одному з найдепресивніших сіл Турильче Борщівського району. Другий тиждень не можу запустити роботу цеху. 1 тиждень - перебої в електропостачанні, 2 - тиждень внаслідок негоди 17. 09. 2017 р. знеструмлені об'єкти, які підключені до електромережі Мельниці Подільської". - описує ситуація пані Ірина.

За її словами, Старости і Голова селищної ради в курсі, але «перекидають стрілки» на Борщівське відділення електромереж. Начальник Борщівських електромереж у відпустці, а виконуючий обов'язки головний інженер - «на місцях ліквідовує».

"Про це мене повідомили працівниці установи, які були вкрай знервовані моїми питаннями, адже вже 16 год. 12 хв. і я їх на 12 хвилин перетримала на робочому місці". - обурюється волонтерка.

Більше того, вона викрила працівників РЕМу в брехні.

«Але найцікавіше, що коли я зателефонувала в ДСНС поцікавитись, чи знають вони про цю надзвичайну ситуацію , то виявилось , що вони отримали офіційну відповідь від електромереж про те, що наслідки негоди ліквідовані і електропостачання відновлено в усіх населених пунктах Тернопільщини ще 19 вересня», - зазначає пані Жигунова.

"Хтось колись буде нести відповідальність за поставлений підпис під неправдивою звітністю? Хтось колись зможе перервати відпустку для того, щоб виконати свої безпосередні обов'язки? Степан Степанович, як інвестувати в село, за таких умов?", - риторично запитує Ірина Жигунова.

На даний час публічної відповіді голови ОДА ще немає. Але якою вона буде - здогадатися не важко. Обленерго - фактично приватна структура. І впливу на роботу цього підприємства влада не має, як і на більшість процесів, що відбуваються на Тернопільщині.

Жигунова
Жигунова

Вибір читачів за тиждень

Відео