Зняття «прокльону» коштувало 800 баксів і 3 тисячі гривень

горе

Правоохоронці закликають тернополян до розсудливості та здорового глузду. На офіційному сайті ГУ Нацполіції у Тернопільській області наводять ситуації, де наївність та необережність коштували двом бабусям цілого статку за мірками мінімальних пенсій.

Мешканці Чорткова зняли «порчу» за 800 американських доларів та 3 тис. грн. Дві циганки приїхали у район, начебто, купувати горіхи. В одному з господарств вони попросили води у 78-річної жінки. Та впустила їх у будинок. Аж раптом з’ясувалося, що на бабусі лежить «страшне прокляття» і, за щасливим збігом обставин, зняти його може одна із гостей, яка є відомою цілителькою. І доки перша «боролася з прокльонами», друга шукала гонорар за надані послуги. Пенсіонерка зникнення грошей помітила аж через три дні.

У Збаражі 18 тис. гривень втратила 83-річна пенсіонерка через власну необережність. Поки старенька поралася на подвір’ї, залишивши будинок відкритим, із нього винесли усі заощадження. Того дня сусіди поряд із обійстям бачили двох жінок схожих на циганок.

Працівники поліції рекомендують і закликають не відгукуватися на пропозиції поворожити, не впускати сторонніх до свого помешкання.

Не допомагайте шахраям зібрати інформацію про вас чи близьких, відповідаючи на їхні запитання. Не передавайте чужинцям своїх грошей чи коштовностей та у разі незрозумілої ситуації не соромтеся кликати на допомогу, – наголошують правоохоронці.

Вибір читачів за тиждень

Відео