Орест Сарматський

Україна може зібрати 80 млн т зернових? (Агро-новини)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Україна може наростити виробництво зернових до 80 млн т і олійних до 20 млн т. Такий прогноз озвучив колишній міністр аграрної політики Юрій Мельник під час дня поля LFM 4.0 «День агротехнологій», повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, що Продовольча та сільськогосподарська ООН (ФАО) публікує актуальні дані по стану світового ринку зернових. Та вже озвучила прогноз на 2017-2018 МР.

Міністерство сільського господарства США (USDA) підвищило прогноз врожаю зернових в Україні в 2017 р.  на 3,9 млн т у порівнянні з попереднім прогнозом -  до 64,99 млн т.

2401
2401

«Ми маємо всі можливості наростити урожай зернових до 80 млн т, а олійних - до 20 млн т. Це цілком реально», - спростував прогнози USDA генеральний директор МХП, колишній міністр агрополітики Юрій Мельник.

Нещодавно Міністерство аграрної політики та продовольства оголосило прогноз 60,2-63 млн т.

Лозівські машини презентували новинки на Битві Агротитанів

Виробник ґрунтообробної та посівної техніки «Лозівські машини» відкрив осінній демонстраційний сезон показом своїх агрегатів на «Битві Агротитанів», яка проходила на Київщині.

Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на прес-службу компанії.

2402
2402

Компанія показала свою техніку в роботі у кількох демонстраційних зонах. Зокрема, у зоні глибокорозпушувачів був представлений Гульден-4, а в зоні борін і культиваторів результат за один прохід показали дискатори Дукат-6 і Дукат GOLD.

«За підсумками загальних і індивідуальних показів на полях після збирання озимої пшениці агрегати «Лозівські машини» показали відмінні результати. Так, глибокорозпушувач Гульден продемонстрував аграріям альтернативну передпосівну підготовку, підготувавши ґрунт для посіву всього за один прохід», — розповідає менеджер зі збуту Олександр Герасимов.

Також була продемонстрована важка дискова борона Дукат GOLD, яка, за словами компанії, не має аналогів на ринку України і здатна працювати по крупностебловим залишкам просапних культур. Даний агрегат має ширину захвату 8 м та диски діаметром 700 м

В Україні різко скоротилось поголів’я промислових свиней

Темпи скорочення промислового поголів’я свиней в Україні перевищили аналогічну зміну їх чисельності у господарствах населення. У порівнянні з показниками січня-серпня 2016 р., скорочення кількості свиней у сільськогосподарських підприємствах перевищило 10%, тоді як у присадибному секторі — 8%.

Про це повідомляє Аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України».

Так, станом на перше вересня сільськогосподарські підприємства утримували 3, 45 млн свиней. Це майже на 0, 4 млн голів менше ніж на відповідну дату минулого року. Зменшення числа свиней торкнулося усіх регіонів України за винятком Волинської, Донецької, Київської та Рівненської областей. Там виробники свинини дещо збільшили кількість утримуваних тварин — плюс 53 тис. голів сукупно.

2403
2403

Вибір читачів за тиждень

Відео