Орест Сарматський

Де і кому безкоштовно давали жом? (Агро-новини)

вер05

На Гнідавському цукровому заводі безкоштовно роздаватимуть жом власникам невеликих сімейних ферм.

Про це повідомляє прес-служба заводу.

Нагадаємо, Гнідавський цукровий завод, що на Волині, став першим в Україні, де вироблятимуть екологічно чистий цукор.

І ось тут два тижні поспіль відпускали жом на безоплатній основі власникам сімейних ферм, які утримують три і більше корів, у розрахунку 10 т для кожного господарства.

2501
2501

За надані послуги по навантаженню власники сімейних ферм сплачують 20 грн/т навантаженого жому. Для отримання жому необхідно мати паспорт особи - власника сімейної ферми.

Український гібрид картоплі побив рекорд урожайності

Дослідники на Херсонщині вирощують новий український гібрид картоплі, який дав урожайність 35 т/га.

Про це повідомляє uprom.info.

Урожай в 35 т/га дав новий високопродуктивний гібрид картоплі (у нього поки навіть немає назви, а є тільки зашифрований номер), наданий Інституту зрошуваного землеробства НААН України для конкурсно-екологічних випробувань.

«Ці показники удвічі перевищують урожайність відомих сортів, які зараз використовують на Херсонщині. Причому вирощувався гібрид в несприятливих умовах, коли затяжна холодна весна змінилася тривалою посухою»,  - йдеться у повідомленні.

2502
2502

Завідуюча інститутською лабораторією біотехнології картоплі, доктор сільськогосподарських наук Галина Балашова повідомила, що гібрид-рекордсмен виростили вчені Інституту картоплярства (Київська область).

Однак не варто очікувати, що він найближчим часом стане загальнодоступним: адже від створення новинки до його включення до державного реєстру і вільного продажу зазвичай проходить від семи до дев’яти років.

Посол Канади особисто вручив фермерському господарству ключі від молоковоза

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук відвідав сімейну ферму у с. Нагірне Самбірського району. В межах візиту Посол спільно із керівництвом області, району оглянув господарство та вручив ключі від молоковоза родині фермерів.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Нагадаємо, три сімейні ферми із Жовківського та Мостиського районів Львівщини, учасники Проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні», що фінансується Урядом Канади, незабаром стануть господарями 45 високогенетичних нетелей Джерсейської молочної породи з Данії.

2503
2503

Господарство фермера - це 106 голів великої рогатої худоби. Свої знання і вміння чоловік передає синам та онукам.

«Мій дід також займався господаркою і мене це дуже вабило. Спочатку було 13 корів. Поступово викупляли приміщенні і розширювались. Стараємось, щоб корівкам було комфортно, разом з тим слідкуємо за якістю молока. Для мене важливо, що це наша сімейна справа. Тут працюють мої діти, тепер вже онуки. Вагомою допомогою для нас є підтримка ззовні», - розповів фермер Олександр Ліщук.

Вибір читачів за тиждень

Відео