Оксана Бучко

На Тернопільщину приїжджають влаштовувати бізнес... наркомани

250615_mak

Постійним продажем великої партії наркотиків на Тернопільщині займався уродженець Івано-Франківської області. Бізнес з маковою соломкою чоловік тримав на Бережанщині. Раніше він уже був судимий за наркотики, крадіжки та майнові злочини, повідомляє tp.npu.gov.ua.

За словами керівника управління протидії наркозлочинності ГУНП в Тернопільській області Михайла Димиди, двохсотграмова склянка меленої соломки вартувала 130 гривень. Заготовляв сировину чоловік вдома, а закуповував мак в жителів Тернопільської та іншої областей. Про справу розмовляв за умови, якщо покупець брав не менше кілограма сушених рослин. Товар вдома не зберігав, а облаштував сховки по селу. Коли приїжджав «клієнт», він брав гроші і на нейтральній території передавав покупку.

Варив макову соломку злочинець і для себе. Правоохоронці виявили у «бізнесмена» шприци та приладдя для виготовлення опіуму.

Жителя Івано-Франківської області затримали відповідно до статті 208 КПК. Йому інкримінують статтю 307 частину 2 ККУ - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, вчинене повторно. Санція статті передбачає покарання від шести до десяти років з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання чоловікові міри запобіжного заходу.

Фото з вдікритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео