Тернопільських абонентів «Київстар» прослуховують?

Ноутбук-и-наушники

Нещодавно мережею почали ширитися повідомлення про те, що усіх абонентів оператора мобільного зв'язку Київстар, у тому числі і тернополян, можуть прослуховувати.

Повідомлення про це на своїй сторінці у Facebook  опублікував адвокат Олег Бабич. За його словами, слідчі Генпрокуратури можуть прослуховувати усіх без винятку, хто користується «Київстар».

- Департамент спеціальних розслідувань Генпрокуратури України прослуховує всіх абонентів Київстар. Печерський районний суд фактично відкрив доступ слідчим до всього обладнання Київстар з метою отримання будь-якої придатної інформації про телефонні розмови і листування. Увага: усіх абонентів оператора мобільного зв'язку, а це кілька мільйонів осіб,  - написав він.

Однак у самій компанії цю інформацію спростовують, пише Українська правда.

В ухвалі було вказано: «...накладено арешт із забороною будь-яким службовим та посадовим особам ПрАТ «Київстар» розпоряджатися всіма носіями інформації (жорсткі диски, сервера, тощо) в частині знищення, пошкодження, зміни, перетворення інформації за період з 29 листопада 2013 року по 16 березня 2014 року, каже провідний спеціаліст із зв’язків з громадськістю компанії «Київстар» Ірина Леліченко.

Причому, жінка додає, що така вимога стосувалася усіх без винятку українських операторів, а не тільки компанії «Київстар».

Апеляційний суд міста Києва задовольнив скаргу Київстар роз'яснити, яким чином виконати ухвалу суду та визнав незаконною ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 07.04.2017 року (про необов’язковість роз'яснення попередньої ухвали – ред.) та зобов’язав зазначений суд роз’яснити, як виконувати ухвалу щодо заборони розпоряджатися носіями інформації із абонентськими даними, - додала Ірина Леліченко.

Тож, як виявилося, слідчі Генпрокуратури все таки не можуть прослуховувати усіх абонентів «Киїівстар»

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео