Орест Сарматський

Українських кіз чекають за кордоном (Агро-новини)

вер08

Під час проведення міжнародної агропромислової виставки AGROEXPO-2017 у м. Кропивницький 20-23 вересня, власниця ФГ «Золота коза» Тетяна Орловська розповіла про досягнення галузі. Кілька українських ФГ вже експортують кіз за кордон.

Про це повідомляє Kurkul.com.

«Наша Україна перетворилися із країни, яка тільки ввозить кіз, на країну, яка  експортує їх», - зазначила Тетяна Орловська.

Кілька українських господарств почали експортувати тварин в Арменію. Це значне досягнення для галузі.

2801
2801

Разом з тим, за словами власниці ФГ «Золота коза», в Україні зросла кількість племінних господарств козівництва.

«В минулому році племінних господарств козівництва було всього два. В цьому році ми вже нарахували дев’ять. Дев’ять племінних господарств за один рік. Про що це говорить? Це говорить про те що ця промисловість почала розвиватися і стала комусь цікава», - наголосила Тетяна Орловська.

Дрібним виробникам ягід варто орієнтуватися на внутрішній ринок

Експорт - гарна можливість для заробітку, там значно вищі ціни. Але і вимоги закордонного ринку теж вищі. Виробникам, які мають 50-300 га варто подумати про експорт, дрібнішим - орієнтуватися на внутрішній ринок.

Таку думку висловила президент Асоціації «Ягідництво України», голова союзу «Інноваційне фермерство і кооперація» Ірина Кухтіна.

 «Дрібні виробники мріють про експорт, але вони не в змозі виконати умови, і навіть якщо вийдуть через посередників, то матимуть найнижчу специфікацію. Тому малим фермерам вигідніше «піднапрягтися» і отримати таку ж ціну на внутрішньому ринку. На високі маржинальні сегменти вони не зможуть вийти з об’єктивних причин», - зазначила Ірина Кухтіна.

2802
2802

Все ж таки, якщо говорити про експорт, то треба орієнтуватися в яку країну, що продавати.

«Якщо про лохину — це, звісно, свіжий ринок Європи, якщо про черешню — Європа, Китай. Але для всіх наших заморожених ягід можуть бути відкритими ринки Європи та Азії»,  — розповіла Ірина Кухтіна.

В Україні збільшилося виробництво м’яса птиці

Промислове виробництво свіжого та охолодженого м’яса збільшилось на 1,5% до 58,3 тис. т у порівнянні з минулим роком, в той час, як замороженого — зменшилось на 17,1% та склало 15 тис. т.

Про це повідомляє Latifundist.com.

За вісім місяців 2017 р. Українські підприємства виробили 677 тис. т м’яса птиці, що на 7% перевищує показник аналогічного періоду 2016 р. Приріст склав 43 тис. т.

2803
2803

Динаміка загального промислового виробництва та експорту суттєво погіршилася у порівнянні з початком року.

Нещодавній ріст цін на курятину на внутрішньому ринку хоч і повинен позитивно вплинути на прибутковість роботи виробників, але також може посприяти збільшенню імпорту продукції.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео