Оксана Бучко

Тернополяни прийшли на Театральний майдан сказати «Дякую за все» (фото, відео)

IMG_2759 (Copy)

Пісні подяки Богу звучать у виконанні об’єднаного хору євангельських церков Тернополя на Театральному майдані 1 жовтня. День Подяки цьогоріч святкують у різних містах України у рамках відзначення 500-річчя Реформації. Організатори такими заходами хочуть привернути увагу до християнських цінностей, закладених у Біблії.

- У Святому Писанні сказано входити у Божу присутність із хвалою і подякою, - зазначає керівник організаційного комітету при ОДА з відзначення 500-річчя Реформації в Тернопільській області Олег Саган. – Раніше люди збирались підпільно, щоб подякувати Богу. Сьогодні нам приємно робити це публічно. Тернопільщина є аграрною областю. Ми бачимо, які рясні плоди дає нам земля. Тож наскільки більші можуть бути наші духовні плоди, які зростить людина своїми вчинками на славу Богу.

IMG_2792 (Copy)
IMG_2792 (Copy)

Свято Подяки святкували у ранній християнській спільноті. За часів Реформації його відновили на національному рівні, пояснив професор медичного університету Петро Сельський.  Тому сьогодні у рамках святкування R-500 відновлюють цей день. Зі святом тернополян також привітав заступник мера Леонід Бицюра, який побажав українському суcпільству змін під впливом почуття вдячності Богу.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=H0oWf6Pf5lo&feature=youtu.be[/embed]

IMG_2773 (Copy)
IMG_2773 (Copy)

Триватиме дійство протягом дня. Гостей вітатиме заслужена артистка України Марина Одольська та автор і виконавець пісень Анна Поночевна. Цікаві розваги приготували для сімей, одною із яких буде конкурс супер-тата.

- Чоловіки змагатимуться у силових естафетах, - розповідає керівник ГО «Міжнародний центр батьківства» Олександр Марченко. – Це символізуватиме їхнє завдання виховання дитини, яке вимагає відповідальності. Хочемо, щоб батьки розуміли під час таких розваг важливість проведення часу з родиною.

IMG_2744 (Copy)
IMG_2744 (Copy)

IMG_2750 (Copy)
IMG_2750 (Copy)

IMG_2790 (Copy)
IMG_2790 (Copy)

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=VqXSpZg0JKg&feature=youtu.be[/embed]

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео