Тернополянка розповіла усю правду про плоскостопість

pozdovzhnye-ploskostopst-2-stupenya-dagnostika-osoblivost-lkuvannya_241

Нині чи не половина тернополян страждають плоскостопістю. Однак більшість із них навіть не задумується про лікування. Тож відома тернопільська спортсменка Ліля Проця розповіла, що ж насправді це за хвороба та як із нею боротися.

Лише 10 % дітей народжують відразу із деформованими стопами, ще у 40% дітлахів стопа деформується впродовж тривалого періоду, якщо не слідкувати за процесом її формування.

-  Діагнозу такого, як плоскостопість - не існує. А є плоско-вальгусна деформація. А плоскостопість - зменшення арки (склепіння) стопи, яке формується до 12 років, - пише Лілія Проць.

Окрім того, тернополянка розповіла і всю правду про ортопедичне взуття.

-  Жодна компанія світу не виробляє масово ортопедичне взуття. Його можна зробити лише по індивідуальному замовленню. Всі компанії, що говорять, що вони виготовляють ортопедичне взуття - дають ресорний супінатор, твердий задник, якісну підошву та круглий носок (і то не факт). До 5 років носіння ортопедичного взуття нічого не дає. Лише виконувати гімнастику, носити правильне взуття та слідкувати за ходою дитини, - пояснює Лілія Проць.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео