Виробники встановили ціни на цибулю на рівні минулорічних (Агро-новини)

вер18

Ціни на цибулю в Україні продовжують знижуватися і вже знаходяться майже на рівні аналогічного періоду минулого року.

Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

0202
0202

З початку минулого тижня цибуля подешевшала в середньому на 15%. Виробники південних областей готові реалізовувати товар по 2,3-3 грн/кг. В деяких господарствах ціни сягають 3,5 грн/кг. При цьому, угоди дорожче 3 грн/кг укладаються вкрай рідко.

Знижувати ціни виробників змушує надлишок цибулі на ринку. У господарствах продовжується збирання урожаю. Крім того, багато фермерів тиждень тому не продавали цибулю в очікування покращення ситуації, але на даний момент почали активно продавати товар зі складів.

Визначено область з найнижчою урожайністю цукрових буряків

За інформацією Київської ОДА, аграрії області зібрали 107,7 тис. т коренеплодів з площі 3,5 тис. га.

Загалом культуру зібрано з 16,5% площ. При цьому середній показник врожайності коренеплодів становить 30,4 т/га, що на 12,2 т/га нижче аніж середній по Україні і станом на 26 вересня, є найнижчим показником серед усіх областей.

Про це повідомляє SuperAgronom.com.

За даними проекту «Урожай Онлайн 2017», наразі збирання урожаю цукрових буряків розпочалось у господарствах 13 областей. При цьому найвищий показник урожайності у Чернівецькі області — 63 т/га.

0201
0201

Карпатські вівчарі повернулися з полонин

З висоти пташиного польоту показали повернення вівчарів з карпатської полонини Болота на Прикарпатті. Щороку в Карпатах відбувається два великих свята – проводи та зустріч вівчарів.

Про це повідомляють Українські новини.

Вівчарі спускають на зиму кошару з майже 500 овець з полонини.

0203
0203

Пастухам допомагали пасти овець собаки. Без них тут ніяк. Відчувши вовків, вони піднімають страшний гвалт і гавкіт, тим самим відганяючи зграю вовків.

Кошару з полонини Болота супроводжували 8 вівчарів і 6 собак.

В селі роздають худобу їх власникам. Вівці залишатимуться  в господарів до наступної весни, а потім знову їх поженуть на все літо пастися на полонину.

Проводи пастухів - це ціле дійство, яке відбувається щороку в травні.

Вибір читачів за тиждень

Відео