Оксана Бучко

Як тернополянам вивчити англійську?

5b6256902c3597010987de84b641de1b

У наш час англійська мова є обов’язковим предметом майже в усіх закладах освіти. Великі компанії все частіше замовляють послуги корпоративного навчання з англійської мови для робітників, багато людей відвідують курси чи репетиторів із англійської мови, батьки віддають дітей до навчальних закладів із англійською, як профільним предметом. Але попри все це переважна більшість людей використовують онлайн-спільноти для вивчення іноземної мови. Тернополянам перед такими заняттями радять усвідомити, що англійська мова - це не просто мода, а необхідність для сучасного суспільства. Відповідно, батьки можуть налаштовувати своїх дітей, які вивчають англійську додатково.

IMG_2171
IMG_2171

Найактуаьніші причини необхідності вивчення англійської мови пропонує керівник центру іноземних мов у Тернополі Тетяна Фірташ-Гнатюк.

  1. Для подорожей.

- Відпочиваючи за кордоном, не завжди є можливість замовити для себе особистого перекадач, - розповідає пані Тетяна. -  До того ж це зайві гроші, і не малі. А раптом трапиться якась непередбачувана ситуація? Ви у чужій країні. Пояснити чи звернутися за  допомогою вам допоможе знання англійської мови принаймні на середньому розмовному рівні.

  1. Для спілкування.

За допомогою інтернету ми маємо чудові можливості знайомитися та спілкуватися з людьми із усього світу - дізнаватися про життя та традиції інших народів, розширювати свій кругозір та  обмінюватися досвідом, - зазначає спеціаліст.

  1. Щоб першими дізнаватися про новинки.
  2. Для кар’єри.

- Із знаннями англійської мови є набагато більше шансів знайти високооплачувану роботу, - продовжує керівник центру іноземних мов. -  Як повідомляє статистика: жоден перекладач чи викладач іноземної мови не сидить зараз без роботи.

  1. Для міграції.

- Це стосується звісно людей, які бажають жити у європейських країнах. Виїзд за кордон з метою роботи, міграції чи навчання передбачає здачу міжнародних тестів з англійської мови, - додає спеціаліст.

  1. Для покупок у інтернеті.
  2. Для перегляду цікавих фільмів.
  3. Для розуміння іншомовних пісень та віршів.
  4. Для освіченості.

Зрештою, сьогодні людину не можна назвати освіченою, якщо вона не володіє англійською мовою принаймні на початковому рівні, - підсумовує Тетяна Фірташ-Гнатюк. - А повна відсутність розуміння хоча б базових фраз прирівнюється у 21 сторіччі до невміння користуватись комп’ютером.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео