Оксана Бучко

Керівників ОТГ на Тернопільщині навчали просторового планування

image (4)

Основні принципи просторового планування вивчали голови, заступники голів, архітектори, посадовці ОТГ та обласної і районних державних адміністрацій під час 2-денного тренінгу «Просторове планування. Розроблення основних принципів з просторового планування ОТГ». Його днями провели у Тернопільському Центрі розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Теоретичний матеріал подавали директор ДП «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва» Олександр Чижевський, заступник директора ДП «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва» Тетяна Криштоп, начальник відділу ПрАТ «ЕСОММ Со» Сергій Мальцев та директор ТОВ «Картографія +» Ігор Хмара.

Після лекцій учасники тренінгу мали змогу застосувати знання на практиці. Вони готували ескізи планів просторового планування своїх ОТГ.

- Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування вже провів для представників ОТГ низку дуже важливих тематичних семінарів, -  підсумував результати семінару директор Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Віктор  Литвинчук. - До проведення тренінгів залучили висококваліфікованих фахівців із величезним досвідом. Кожен із заходів складається з теорії та набуття практичних навиків. Саме це нам вдалося реалізувати спільно з експертами ДП «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва». На даний час усі громади області відчувають брак кваліфікованих кадрів, тому головною метою тренінгів є формування спеціалістів нового покоління з новими знаннями й новим досвідом. Це стане важливим елементом забезпечення спроможності обєднаних територіальних громад Тернопільщини.

image (3)
image (3)

image (5)
image (5)

image (7)
image (7)

image (11)
image (11)

image (14)
image (14)

image
image

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео