Оксана Бучко

В Тернополі допомагають учасникам АТО

цз

За участю соціальних партнерів в Козівському районному центрі зайнятості відбувся семінар з  колишніми воїнами антитерористичної операції на тему: «Об'єднуємо зусилля щодо працевлаштування демобілізованих учасників АТО».

Ірина Слівінська, фахівець з профорієнтації, розповіла присутнім про роботу центру зайнятості у вирішенні питань працевлаштування та матеріальної підтримки у період безробіття учасників АТО, повідомила про стан ринку праці району, послуги служби зайнятості для даної категорії клієнтів, ознайомила із особливостями їх працевлаштування.

Про актуальні вакансії, в тому числі і на контрактну службу в Національній гвардії України, патрульній поліції міста Тернополя, говорила начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості Наталя Голояд.

Оксана Хом’як, заступник начальника-начальник відділу соціальних гарантій та персоніфікованого обліку пільгових категорій населення Управління праці та соціального захисту населення, розповіла про соціальні пільги для учасників АТО, зокрема на житлово-комунальні послуги, перевезення, можливості психологічної реабілітації, санаторно-курортне лікування учасників АТО та членів їхніх родин.

Директор Козівського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія Кульбаба наголосила на тому, що центр здійснює організаційну та консультативну роботу щодо надання соціально-психологічних послуг учасникам АТО, надає психологічну, інформаційну, адаптативну та реабілітаційну допомогу, організацію такої допомоги  їм та їхнім родинам, а також соціальну підтримку. Вона роздала присутнім «Памятку для демобілізованих військовослужбовців учасників антитерористичної операції та їх сімей» з безкоштовними послугами та контактами різних держустанов з вирішення різноманітних питань. Запросила присутніх, у разі необхідності, звертатися до центру по допомогу із вирішенням земельних, житлових питань, із проблемами в отриманні відповідних документів, в тому числі і отриманні закордонного паспорту, та посвідчень, а також отримання соціальної картки учасника АТО. Повідомила про можливість безкоштовного оздоровлення дітей даної пільгової категорії в українських оздоровчих таборах та за межами держави.

Захід пройшов у форматі діалогу, присутні отримали кваліфіковані відповіді на питання і збагатилися цікавою та корисною інформацією.

Вибір читачів за тиждень

Відео