Оксана Бучко

Тернопіль вперше прийме унікальний міжнародний музичний фестиваль

903e625f6ec8f2f6b2aa3618a99d3d3e

Вперше за історію проведення міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» одною із його локацій стане Тернопіль. Дійство розпочинають 6 жовтня у Львівській обласній філармонії. До участі долучається також Тернопільське музучилище ім. С. Крушельницької.

Фестиваль триватиме до 15 жовтня і збере 76 виконавців: музикантів та композиторів з України, США, Польщі, Болгарії, Норвегії, Великобританії, Італії, Франції, Японії, Азербайджану та ін, йдеться на сайті Львівської облради. Відкриватиме дійство 6 жовтня Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, який виконує твори Бели Бартока та Джона Адамса. 7 жовтня відбудеться традиційна «Ніч контрастів» з 21:00 до ранку, під час якої проведуть також концерт до 80-річчя Валентина Сильвестрова, електро-акустичний перформанc BACKSPACE, виступи флейтистів, віолончелістів, органістів та звучатиме електронна музика. На «Контрастах» презентуватимуть себе молоді музиканти, а також лунатимуть твори українських композиторів – Євгена Станковича, Василя Барвінського, Валентина Сильвестрова, Мирослава Скорика, Вірка Балея, Богдани Фроляк та інших.

Майданчиками фестивалю цьогоріч стануть Київ, Львів та Тернопіль. За словами директора фестивалю Богдана Сегіна, у Тернополі відбудуться виїзний концерт та лекція. Концерт запланували провести у Тернопільському драматичному театрі. Це будуть графічні партитури польських композиторів. А 11 жовтня відбудеться лекція у музичному училищі, яку проведуть польські музиканти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео