Орест Сарматський

Замок на Тернопільщині зібрав дипломатів із Вишеградської групи (фоторепортаж)

л03

В одному із залів Збаразького замку напередодні відбулася зустріч представників вищого дипломатичного корпусу країн Вишеградської групи.

Члени делегації, що складалася із Надзвичайних та Повноважних Послів країн Вишеградської групи, а це – Угорщина, Чеська Республіка, Республіка Польща, Словацька Республіка понад дві години спілкувалися із керівництвом області, Тернополя та Збаразького району.

л01
л01

Пан Ерно Кешкень, Надзвичайний і Повноважний Посол Угорщини в Україні, як почесний президент цієї групи послів сказав, що їм дуже приємно відвідати Тернопільщину, бо це – історичний візит в цей регіон України, де ще не була така поважна делегація. Дипломати під час спілкування із представниками тернопільської влади наголошували на тому, що для них будь-які контакти на місцях є дуже важливими і вони намагаються всіляко допомагати  Україні. Йшлося і про можливе членство України у Вишеградській групі. На думку гостей, теперішня форма четвірки є унікальною і розширяти її не потрібно. Проте є Вишеградська четвірка плюс, що передбачає співробітництво з іншими країнами.

л04
л04

л02
л02

Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна подякував послам за те, що їхні держави підтримують Україну у прагненні стати європейською демократичною країною, в якій проводять дієві реформи і борються з корупцією та навів приклади співпраці Тернопільщини із країнами Вишеградської групи.

л05
л05

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео