Орест Сарматський

Дрібні фермери зацікавилися дронами (Агро-новини)

жовт08

Зараз в Україні бум інтересу до дронів. Навіть дрібні фермерські господарства, як мають 10 га цікавляться дронами.

Про це Kurkul.com дізнався на VI Міжнародному форумі АГРОПОРТ Схід Харків 2017 від керівника відділу розробок компанії MegaDrone Валерія Євтушенка.

0801
0801

За його словами, минулого року зацікавленість проявляли лише агрохолдинги. Цього ж року інтерес до техніки значно зріс з боку дрібних фермерів.

Їх цікавить не придбання дронів, а саме послуги компанії. Вони замовляють обприскування полів, внесення трихограми чи обмір полів за допомогою дронів.

Поточний сезон став найгіршим за 10 років для виробників цукрових буряків

В Україні викопано чверть цукрових буряків, а саме 75 тис. га.

Аграрії налаштовані досить скептично і відзначають, що поточний сезон був одним з найважчих за останні десять років.

Про це повідомляє НАЦУ «Укрцукор».

«Збір врожаю проходить нормально, маємо перші результати з поля і середня урожайність складає 600 ц/га. Цього сезону серйозним викликом стала проблема з вологою, за останні 10 років цьогорічна ситуація була найгіршою. Найважчими місяцями були червень та липень, далі дощі покращили ситуацію, наразі маємо помірні опади», — коментує директор ТОВ «Турбів-Агро» Петро Крикливий.

0802
0802

Аграрії отримають 11,5 млн грн компенсації за придбану техніку

На початок жовтня 74 аграрним підприємствам направлено 11,58 млн грн за програмою часткової компенсації за придбану сільгосптехніку українського виробництва в рамках бюджетної підтримки сільгосптоваровиробників.

Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

0803
0803

З початку року за частковою компенсацією звернулось 68 підприємств на загальну суму компенсації 10,8 млн грн., які вже направлено до банків для перерахування аграріям.

Крім того, у серпні до державних банків було подано заявки та документи для отримання часткової компенсації 6 підприємствами агропромислового комплексу на загальну суму компенсації у 727 тис. грн, яку було направлено у повному обсязі.

Вибір читачів за тиждень

Відео