Віра Олександрович

Корупція на Тернопільщині: лише у податковій - 20 кримінальних справ

Корупція

Заради протидії корупції в органах ДФС із початку року на Тернопільщині провели 77 службових перевірок.

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Працівники внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС в області Головного управління ДФС в області у межах визначеного законодавством правового поля, постійно проводять заходи, спрямовані на виявлення і припинення фактів будь-яких корупційних ризиків, - стверджують у податковій.

Так, із початку року вони здійснили профілактичні заходи, а також провели 77 службових перевірок правомірності дій працівників під час виконання ними функцій держави. Із них після проведення перевірки, у порядку ст. 214 КПК України, матеріали направили до правоохоронних органів для вирішення питання, відповідно до вимог діючого законодавства.

У Єдиному реєстрі досудових розслідувань (ЄРДР) зареєстрували 20 кримінальних проваджень, - уточнили у податковій. - Спрямували 13 подань із метою проведення тематичних перевірок. Крім того, 7 подань - про відкриття дисциплінарних проваджень, за результатами розгляду яких у 16-ти випадках вжили заходи дисциплінарного впливу.

Аби запобігти корупційним проявам з боку працівників Головного управління та Тернопільської митниці ДФС, цього року провели 305 попереджувально-профілактичних заходів, у тому числі винесли 31 офіційне застереження і провели інші заходи щодо підвищення ефективності протидії корупції.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео