Віра Олександрович

Соціальні гарантії: чи має Тернопільщина на це достатньо грошей?

Соціалка

Бюджет на Тернопільщині вже отримав від платників майже 1,85 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ).

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

Від початку року до бюджету платники Тернопільщини забезпечили 1 млрд 848,9 млн грн ЄСВ, - уточнюють у податковій. - Це – аж на 321,8 млн грн більше за очікуваний показник. Виконання бюджетного призначення становить 121,1%.

Порівняно із січнем-вереснем минулого року вдалося забезпечити приріст надходжень на 642,6 млн грн, або на 53,3%.

Така позитивна динаміка свідчить про те, що серед пріоритетів роботи фіскальної служби залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення, - вважають у податковій. - Адже офіційне працевлаштування дає змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет, відповідно, отримує додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізичних осіб і ЄСВ.

Зокрема, за підсумками вересня на соціальні гарантії спрямували 219,4 млн грн ЄСВ. Порівняно із минулорічним вереснем надходження зросли на 80,3 млн грн, або на 57,8%. Індикативний показник виконали на 108,6%, адже додатково надійшло 17,3 млн грн.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео