Тернопільську «Орнаментальну ДНК» показали в Туреччині (фото)

c8ad4ca8a4359956087db27a0056bbd2

В приміщенні Центру сучасного мистецтва Анкари в Туреччині «CerModern» протягом 9 днів, від 7 до 15 жовтня, можна буде переглянути унікальну тернопільську виставку.

В рамках проекту «Орнаментальна ДНК» нині в Анкарі можна побачити автентичні рушники з приватної колекції родини Демкур, яка проживає у Тернополі. Загалом ця виставка є унікальною та й взагалі проводиться вперше.

Кролевецькі, київські, тернопільські, черкаські, полтавські та з інших регіонів полотна подарують відвідувачам спокій та впевненість. Сакральна колекція весільних рушників, оберегів «Дерево життя» надихне красою рідної землі, додасть енергетики, закоханості у життя, приверне увагу своїм магнетизмом і зігріє творчою енергією українських пращурів, - розповідає Тарас Демкура.

ffc1ea71e97b3c964bdebcff596974fb
ffc1ea71e97b3c964bdebcff596974fb

До слова, виставка «Орнаментальне ДНК» – це українсько-турецький виставковий арт-проект, який презентує орнаменти двох країн у метафоричній експозиції, яка представлена у трьох залах: український – «Надія» (представляє рушники з різних регіонів України), турецький – «Шлях» (оформлений традиційними турецькими килимами) та інтерактивний (медитаційний) у вигляді чорного куба.

Фото із сайту ukr-ayna.com.

Вибір читачів за тиждень

Відео