Віра Олександрович

Тернопільським роботодавцям нагадали: не заплатите самі – борг стягнуть

Люди

Пенсійне забезпечення залежить від повного нарахування і своєчасної сплати єдиного внеску.

Про це жителям Тернопільщини нагадали  у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області. Відтак, у Головному управлінні ДФС в області наголосили на необхідності повноти і своєчасності сплати нарахованих і заборгованих сум єдиного внеску роботодавцями.

Від сплати цих внесків залежить стабільне надходження до Пенсійного фонду, страховий стаж найманих працівників та їхнє пенсійне забезпечення, - наголошують фахівці.

Нагадаємо, платниками єдиного внеску є всі юридичні особи і фізичні особи-підприємці. Від ім’я громадян, які працюють за трудовим договором, нарахування і сплату внеску здійснюють роботодавці.

Не всі суб’єкти господарювання нині сумлінно сплачують єдиний внесок, а це - порушує не тільки норми діючого в країні законодавства, а й основи соціального забезпечення застрахованих громадян, - кажуть у податковій.

Так, заборгованість зі сплати єдиного внеску у нашій області становить 28,4 млн грн, що на 8,2 млн грн більше, ніж було 1 січня поточного року.

Платникам варто дотримуватися встановлених термінів зі сплати єдиного внеску, інакше, органи ДФС вживатимуть заходи впливу і стягнення такої заборгованості з платників, адже вони не виконали визначені Законом обов'язки щодо вчасного нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску, - додають фахівці.

Із метою покращення соціальних стандартів населення платникам необхідно дотримуватися вимог чинного законодавства і пам’ятати: своєчасна сплата єдиного внеску - це запорука зростання добробуту та гарантія соціального захисту населення, нагадали у податковій.

Фото із відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео