На Тернопільщині відбудуться грандіозні зміни

cns12o

Проект обласної програми розвитку та підвищення якості професійної освіти на 2018-2022 роки передбачає створення в області чотирьох регіональних багатопрофільних центрів, у яких діятимуть сучасні навчальні лабораторії.

«Перший центр, що планується на базі Кременецького професійного ліцею, об’єднає Почаївське та Шумське вищі профтехучилища, Вишнівецький професійний ліцей та навчальний заклад у Ланівцях. Другий – навчальні заклади у Чорткові, Заліщиках, Борщеві та Буданові (центр у Чорткові). Третій центр укрупнить Бучацьке ВПУ  з Підгаєцьким аграрним ліцеєм. А четвертий об’єднає заклади профтехосвіти у Скалаті, Підволочиську та Хоросткові (центр у Скалаті)», – зазначила Ольга Хома.

У той же час вже подано документи на розгляд до Кабміну України про передачу в комунальну форму власності Коропецького ліцею-інтернату. За словами Ольги Хоми, його планують приєднати до військового закладу, що в майбутньому дасть перспективу одночасно отримувати додаткову спеціальність, пишуть на сайті gazeta1.

У 17-ох навчальних закладах професійно-технічної освіти області на загальну кількість 1555 місць регіонального замовлення цьогоріч зараховано 1492 учні. Натомість у шістьох закладах профтехосвіти Тернополя на 1189 місць – 1187 учнів.

Вибір читачів за тиждень

Відео