Віра Олександрович

В’єтнамців на Тернопіллі найбільше цікавлять яблука і… українська горілка (фото, відео)

Зустріч

Свою зацікавленість нашим краєм доводять в’єтнамці. Представники цієї країни за короткий період приїжджають уже вдруге, причому цього разу – із конкретними пропозиціями. Гості не приховували – наразі їх найбільше цікавлять наші яблука і… українська горілка.

Зустріч керівництва нашої області із генеральними директорами кількох компаній з провінції Донг Най (Соціалістична Республіка В’єтнам) відбулася сьогодні, 12 жовтня. Метою розмови була реалізація на території Тернопільщини інвестиційних проектів, а також йшлося про налагодження експортних поставок фруктів.

Угода щодо яблук
Угода щодо яблук

[embed]https://youtu.be/m_PIcloyN-c[/embed]

До складу іноземної делегації ввійшли представники Національного банку В’єтнаму, а також приватних компаній, що працюють у галузі страхування, туризму, виробництва меблів і машинобудування. Гостям показали фільм про інвестиційну привабливість Тернопілля.

Фільм про Тернопілля
Фільм про Тернопілля

[embed]https://youtu.be/v6rpOwHaMKQ[/embed]

Перекладачем став відомий у Тернополі в’єтнамський бізнесмен Тран Ван Ван.

- Поясню, що ми хочемо, - каже він. – Після минулого візиту нашої делегації ми зібралися у себе за круглим столом, аби обговорити реальні проекти, в яких ми найбільше зацікавлені. Наразі вибрали чотири: освіта студентів і аспірантів (особливо - медична), купівля яблук у господарстві «Гадз», участь у будівництві кількох туристичних об’єктів на березі Тернопільського ставу і створення спільного підприємства у сфері машинобудування.

Вєтнамці
Вєтнамці

Власне, у зустрічі брали участь двоє представників місцевого бізнесу, які відразу заявили про можливість співпраці у сфері машинобудування: директор ТОВ «Тернобудмеханізація» Іван Капустяк і керівник приватного підприємства «Ювіспласт» Богдан Мариняк. Окрім того, у кінці зустрічі представник фермерського господарства «Гадз» відразу підписав із в’єтнамцями договір про наміри щодо постачання яблук.

Наша сторона
Наша сторона

[embed]https://youtu.be/d7NrOgw9KgQ[/embed]

До речі, під час перемовин було помітно, що в’єтнамці добре знають, що їм треба. Вони цікавилися конкретними цифрами і фактами щодо можливості інвестування коштів, але за умови вигідності таких операцій.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=TyuY0DdIH_A&feature=youtu.be[/embed]

Чималий інтерес, як виявилося, у гостей викликає і українська горілка. Цю фразу відразу належно оцінив голова Тернопільської держадміністрації Степан Барна. Він почав розхвалювати наші спиртові заводи (загалом їх – 9, але наразі діють - 6). Окрім того, очільник пригадав про два заводи, які виготовлять різну алкогольну продукцію – від горілки до коньяку. Принагідно, Степан Барна похвалився, що незабаром третє підприємство, що вироблятиме лікеро-горілчану продукцію відкриють у Збаражі.

Вєтнамці2
Вєтнамці2

Довідка:

Ще 29 травня 2001 року уклали Угоду про дружбу і торговельно-економічне співробітництво між Тернопільською областю та провінцією Донг Най С. Р. В’єтнам. У квітні 2017 року на території області (у с. Заруддя Зборівського району) утворили спільне українсько-в’єтнамське підприємство – ТОВ «ОРІЕНТ ІНВЕСТМЕНТ», що спеціалізуватиметься на переробці пластику і виробництві пластикових труб.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео