Орест Сарматський

«Файне місто Тернопіль» хоче стати «катальповим раєм» (фоторепортаж)

заставка01 (Copy)

В обласному центрі створили найдовшу в Україні катальпову алею за назвою «Файне місто Тернопіль»

- Це – унікальна природоохоронна акція, яка гармонійно поєднує два напрямки – екологічний та урбаністичний. Головна її мета – підсилення біорозмаїття садово-паркового мистецтва міста та зниження шкідливого впливу на навколишнє середовище, - прокоментував акцію начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міськради Олег Соколовський.

За його словами, всього на алеї 169 дерев, майже півсотні яких висаджено сьогодні. Це – найдовша катальпова алея в Україні.

Її протяжність – 1,5 км. Ініціатори створення алеї планують подати заявку на реєстрацію такого факту у Книзі рекордів України.

До закладання нової зеленої «родзинки» долучилися керівники міськради, працівники апарату та підрозділів, а також -  кореспондент ТЕРЕНу.

Нинішня акція відбулася в рамках програми комплексного озеленення міста, під час якої в обласному центрі висаджують тюльпанові дерева, павловнії, червонолисті клени, сливи «Піссарді», каштани «Бріотті».

Щодо самої катальпи, то вона пізньою весною вкривається гарними білими квітами із солодкуватим ванільно-жасминовим запахом. Досить оригінальні і плоди катальпи. Це - довгі прямі стручки, що чимось нагадують олівці й висять на дереві тривалий час.

   

k01 (Copy)
k01 (Copy)

k02 (Copy)
k02 (Copy)

k03 (Copy)
k03 (Copy)

k04 (Copy)
k04 (Copy)

k05 (Copy)
k05 (Copy)

k06 (Copy)
k06 (Copy)

k07 (Copy)
k07 (Copy)

k08 (Copy)
k08 (Copy)

k09 (Copy)
k09 (Copy)

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео