Орест Сарматський

Невідомі саботують збирання кукурудзи (Агро-новини)

жовт06

Перед збиранням врожаю аграрії общини Ахштеттен у Німеччині змушені обстежувати посіви кукурудзи за допомогою металошукачів, щоб під час збирання урожаю зберегти техніку.

Про це повідомляє SuperAgronom.com.

В цьому році посіви кукурудзи в Німеччині знову піддалися атакам невідомих зловмисників. Ханс Уолз розповів, що він виявив в кукурудзі кілька залізних прутів, прикріплених до рослин настільки щільно, що вони міцно стояли у вертикальному положенні.

1403
1403

Коли такі прути потрапляють у техніку під час збирання врожаю, вони не тільки завдають шкоди машині, але і загрожують життю водія.

В результаті, господарствам доводиться зупиняти комбайни та обстежувати поля з металошукачами. І тільки після цього продовжувати роботу.

Спроби саботажу фіксуються у регіоні ще з минулого року, коли залізні штирі, прикріплені до рослин кукурудзи, повністю знищили один з комбайнів, що завдало шкоди власникові в €10 тис. На початку місяця, у комбайн одного з господарств таким чином потрапила металева сітка, що спричинило поломку машини, та обійшлось господарству у €3,5 тис.

Аграріям тільки залишається здогадуватися про причини цього явища. Чи то це протест проти великих кукурудзяних полів або ж це кримінальне «змагання» між конкурентами.

В Україні зросло виробництво яєць

З початку року виробництво яєць в Україні зросло на 1,6% — до 12,1 млрд шт у порівнянні з минули роком.

Про це повідомляє Союз птахівників України.

За період січень-вересень 2017 р. Найбільше яєць виробили аграрії Київської області — 2,1 млрд шт., найменше — Луганської області — 90 млн шт.

1401
1401

Нагадаємо, станом на 1 жовтня в Україні зросло поголів’я птиці на 3,2% — до 233,773 млн голів.

Світовий банк наголосив на необхідності впровадження земреформи

В рамках щорічних зустрічей МВФ і Світового банку у Вашингтоні, 12 жовтня міністр фінансів України Олександр Данилюк разом зі своїм заступником Юрієм Буцою та заступником міністра економічного розвитку і торгівлі Максимом Нефьодовим зустрілися з Віце-президентом Світового банку Сирілом Мюллером.

Про це повідомляє прес-служба Мініфіну.

Нагадаємо, на початку вересня Президент України Петро Порошенко звернувся до парламенту з проханням назвати дату початку земельної реформи в Україні.

1402
1402

В ході зустрічі учасники обговорили перебіг реформ і співпрацю України зі Світовим банком, а також висловили впевненість, що Світовий банк і надалі залишиться надійним партнером України на шляху до сталого розвитку.

Зараз Україна та Світовий банк спільно працюють над десятками проектів. Кожен з них сприяє обміну досвідом, створенню нових робочих місць і зміцненню фінансової системи країни.

Вибір читачів за тиждень

Відео