Хто вирішить всі проблеми Лановецької ОТГ?

знак питання над головою

Нещодавно у соціальній мережі facebook виклали пост про життя та буденність Ланівець. У ньому яскраво висвітлено тему проблем на даний час міста та вирок майбутнього, коли відбудеться о’бєднання.

"Хто потягне лановецького воза, наповненого вище драбин проблемами?

Ще донедавна Ланівці можна було б вважати такими ж, як і інші райцентри Тернопільщини. Зруйноване промислове виробництво, процвітає безробіття і базар…

Усе списують на чергову кризу, а ще на війну. Тож які можуть бути претензії до місцевої влади? Воно ніби й так, але в інших, таких же містечках починає оживати економіка. Відновили роботу цукрозаводи у Козові і Хоросткові, добрих обертів набирає Чортків, Гусятин, Підволочиськ, інші райцентри. У Ланівцях – дворічне тупцювання на місці і супротив новому. Докерувалися до того, що у районній лікарні уже немає грошей навіть на зарплату медпрацівникам. Отак і живемо. Та приводом до розмови про наше містечко я все-таки маю на увазі не лише його сьогоднішній соціально-економічний стан. Не менше хвилює те, що буде завтра і на що надіятись містянам та жителям довколишніх сіл. У кінці жовтня відбудуться вибори голови і депутатів новоутвореної об’єднаної Лановецької громади. Сюди увійшли також села Волиця, Загірці, Краснолука, Малі Кусківці, Михайлівка, Оришківці, Татаринці, Юськівці, Якимівці. Тож проблем прибавиться. А тут ще й держава каже: вчіться, хлопці, самі заробляти гроші для забезпечення потреб громади. Державний бюджет не має наміру брати на себе всю відповідальність за медицину і освіту, культуру і дороги… Тож ланівчанам треба бути дуже обачними, аби не помилитись у виборі тих, хто буде це забезпечувати завтра, щоденно трудитися на благо громади і не списувати проблеми на інших.  На рівні держави розраховують на прихід нових, креативних людей у той же уряд. І зарплати їм обіцяють відповідні, лиш би витягнули Україну з економічної прірви та управлінського безладу. Мабуть, це також слід робити і на місцях. Бо нинішні дрібні можновладці виявилися звичними популістами і демагогами. На жаль, таких, хто потягнув би воза, вище драбин заповненого проблемами лановецької громади, можна порахувати на пальцях однієї руки. Але вибір таки маємо зробити", - написав у facebook громадський активіст м. Ланівці Василь Неручок.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео